söndag

Bambu måntro


Jag märker ju så här i efterhand. Att följa andra bloggar kan möjligtvis bli min ekonomiska undergång. Hela tiden kommer jag hem med grejer jag sett hos andra. Grejer som har lagt sig som en mental post it längst bak i huvudet. Och på ett eller annat sätt hamnar de till slut hemma hos mig. Som den här vasen till exempel.

Jag håller tummarna för att det är en Bambu-vas. Bo Borgström i brunaktig tappning. Jag älskar formen och det är förmodligen därför den legat i bakhuvudet och grott. Tills jag hittade den här perfekta färgen. I den perfekta storleken. Till det perfekta priset av 40 kronor. Och nu är det ett som är säkert. Jag vill ha fler. Tänk skog.

Det är tufft att vara Loppista ibland.Vasen är köpt på Myrorna i Sundbyberg.

7 kommentarer:

 1. "Grejer som har lagt sig som en mental post it längst bak i huvudet."

  Jag håller sååå med den här kommentaren!! Väldigt skrämmande... :/ Modern marknadsföring...

  SvaraRadera
 2. Japp det är en Bo Borgström! :)
  Hur hög är den?

  SvaraRadera
 3. Kan bara hålla med! Man hittar så mycket fint hos andra bloggare som man inte hade någon aning om att man ville ha tidigare men sen drar en undermedveten jakt igång... Har inspirerats mycket av dina fina fynd!

  SvaraRadera
 4. Ja, visst är det fantastiskt. Man ser något, registrerar och sen när man står öga för öga med en liknande. Ja, då finns habegäret där direkt. Men det är ju också det som är så roligt. Utan alla inspirerande bloggare skulle jag fortfarande bara leta efter vinröda keramikfat - idag är mina jaktvisioner långt mer vidgade.

  SvaraRadera
 5. Jag håller med er, det är ju det roliga med bloggar. Vasen är typ 20,5 cm hög om jag minns rätt. Och jag är så himla glad för den. Den är precis färgen jag letar efter just nu.

  SvaraRadera
 6. Jag tänker så här också, det måste ju finnas en viss tilltalande estetik i föremålen också, man registrerar, noterar och kommer ihåg när man själv står där, men visst måste man gilla sakerna också (eller veta att någon annan gör och vill ha sakerna åtminstone), annars skulle man inte köpa...eller..? Jag tycker att andra bloggar och forum mm är ett bra sätt för mig att få upp ögonen för saker, att vara mer allert när saker dyker upp :-)

  Visst är vasen 19,5 cm va..? Det är en av de två mindre Bambu-storlekarna, den minsta är kring 15 cm. Jag har nog bjudit in dig till Åsedagruppen på Facebook, där kan du se massor av bilder!

  SvaraRadera
 7. Visst är det så. Utseendet är allt i den här brnachen :) även om smaken är olika för alla. Och det finns nästan ingen som kan få en att längta efter att gå på loppis som att se vad andra hittat. Det slår an jaktnerven.

  Kan säkert stämma med 19,5 cm. Jag mätte man hade i vanlig ordning glömt lagom tills jag skulle skriva ner det :)

  Ska kika in Åsedagruppen. De här Bambuvaserna är ju grymma!

  SvaraRadera

Läs mer