tisdag

Co-op


Ett smakprov från butiken förr. En burk Gelatinpulver från Co-op. Hyllorna måste ha varit så vackra. Med riktiga burkar och inte bara pappkartonger. Med färgglada budskap och ett urval av produkter. Med husmödrar och herrar med hatt. Det vore så härligt att bara få gå runt där. I den tiden. Om så bara för en stund.

I väntan på karlar med fluga och damer med riktiga frisyrer drömmer jag mig bort. Burken blev min för 35 kronor på Erikshjälpen i Bollnäs. Och den framkallar så lätt känslan. Känslan av en mer femtiotalsaktig vardag.


4 kommentarer:

 1. Jag gillar med att ha såna gamla plåtburkar i köket, det blir som du skriver mycket mer känsla att ta bakpulver ur en gammal plåtburk! Jättefint ex du fick tag på med! :)

  SvaraRadera
 2. Den var väldigt snygg och känns ju väldigt fräsch dessutom. Skulle gärna byta ut alla fula burkar jag har i skafferiet idag mot såna här gamla fina, men det lär ta ett tag...

  SvaraRadera
 3. Exakt så brukar även jag tänka!

  SvaraRadera
 4. Haha, ja, jag har hunnit samlat på mig en hel del burkar. Några nya i gammal stil också. Så jag försöker faktiskt använda mig av dem så gott det går. Kan också varmt rekommendera Singe Persson Melins serie Kvadrat. Eftersom de är fyrkantiga är de väldigt praktiska i begränsade utrymmen. Kanske inte riktigt lika charmig som den här dock :)

  SvaraRadera

Läs mer