fredag

Skotten

Stig Lindbergs Skotten. Ganska populär idag och mest vanlig som sparbössor i plast. Men enligt ett inlägg hos 50-tals keramik gavs det vid jubileum hos Handelsbanken också ut den här typen av hunder. I tre storlekar. Det här är den minsta skulle jag gissa. Hittade honom i en fyndkorg hos Myrorna i Sollentuna för 5 kronor. Perfekt pris för en hund kan jag tycka.

Och trots att den har fått örona avskavd så är den mig så kär. Vi bor ju lägenhet och är inte i läge att skaffa egen hund. Då får man drömma med hjälp av små medel istället. Och skotten påminner mig om att en dag. Då ska jag ta hem en boxervalp. Och han ska heta Sigge.

3 kommentarer:

 1. Vilken sötnos! Jag var faktiskt på Röda Korset i Sollentuna för första gången i tisdags och hittade.... ingenting! Gissar att du varit där och rensat stället före mig. ;)

  En boxer som heter Sigge låter hur fint som helst, hoppas det inte dröjer så länge innan den drömmen blir sann.

  SvaraRadera
 2. Fint litet fynd. Jag har fyndat tyg hos Röda Korset i Sollentuna. De hade ju en egen källarvåning med tyg och kläder som jag höll på att missa...tur att jag frågade om de inte hade tyger. :-)

  SvaraRadera
 3. Ja visst, RK i Sollentuna är uppdelat i två. Jag har gjort en del små fynd där nere men det har varit på klädfronten. Jag håller mig mest där uppe annars. Tror att man måste ha lite tålamod med just den här butiken. De får liksom in mycket snyggt i omgångar. Jag jobbar ju där ute och kan hålla kollen varje vecka. Men nu har jag inte varit där sen veckan innan jul, så jag hoppas den här veckan bjuder på något extra bra :)

  SvaraRadera

Läs mer