onsdag

Den lilla gömman

Den är bedårande. Den lilla gömman. Helt omöjlig att lämna åt sitt öde. Så den flyttade hem till mig istället. Jag hittade den på Erikshjälpen i Spånga för 35 kronor innan jul. Tänkte att den kunde bli en julklapp åt någon väl behövande. Och det var tydligen jag.


Det är konstiga vad små saker gör med min hjärna. Allt smått är sött liksom. Har ni sett de där miniatyrstolarna från Vitra? Alla kända stolar - små som för dockhus. Jag blir liksom helt lamslagen. Vill ha. Fast de kostar mer än en inte så formgiven stol i verklig storlek. Väldigt mystiskt! Och jag tror det är den delen av min hjärna som reagerar när jag ser sådana här föremål. Jag tänker att jag kan ha smycken i den. Eller något annat litet. Bara den blir min ska det nog ordna sig. Och det är ju så sant, nog ska jag komma på ett ändamål för den här skönheten också.7 kommentarer:

 1. Mm vilken fin liten gömma! Förstår att du föll för den ;-)

  SvaraRadera
 2. Ingen kan väl gå förbi denna ljuvliga skapelse för det ynka priset av 35 kronor ??!!
  Jag skulle då inte kunna....å inte du heller..

  SvaraRadera
 3. Den är ett smycke i sej själv !
  Så många fina retroklappar du fick i övrigt också.

  SvaraRadera
 4. Haha, skönt att höra att det finns fler som tänker som jag. Den är ju så fin!

  SvaraRadera
 5. Jättefin! Jag hade absolut köpt den! Tänk att ställa fram med en liten ost i, när man har gäster! Jätteläcker!

  SvaraRadera
 6. Det är kanske en tjejgrej? ;) Jag har också svårt att hålla mig borta från pressglas i söta pastelliga färger...
  Gissar att det kanske är en smörask? Men jag hade använt den till de där halva vitlökarna som ofta ligger och skräpar. Både snyggt och skönt att slippa att det där jäkla skalet trillar av och hamnar överallt.

  SvaraRadera
 7. Två bra tips! Tyvärr är den nog för liten för att få plats med ost i. Kupan är nog inte mer än 4 cm hög. Men kanske man skulle kunna servera vitlökssmör till köttet eller så. Jag får återkomma när jag lyckats använda den i skarpt läge :)

  SvaraRadera

Läs mer