torsdag

Nyårskarameller, del 1


Ah, gäsp! Man får sträcka på sig lite försiktigt när man varit ledig och haft lata dagar i en vecka. Det har varit en fantastisk vit jul med pyssel, god mat och härlig avkoppling. Och nu är det strax dags att vända blad och påbörja nästa år. Nästa fyndarår. För oj, vilket spännande år 2010 har varit. Jag kom igång med mitt bloggade på riktigt i April. Och sedan dess har jag fyndat, fotograferat, läst en del böcker och lärt mig massor. Framförallt av er, alla andra bloggare, som med makalösa inlägg och fina kommentarer gjort att fler föremål med år på nacken lyfts fram i rampljuset.

Och för att sätta punkt vill jag sammanfatta året. Med en blandning av vad 2010 haft att erbjuda. Jag kan lova att det var svårt att välja! Men här kommer årets Nyårskarameller, del 1.

Årets snyggaste
Är definitivt min Luxuslampa som jag fyndade i en antikaffär på Kungsholmen i början av året. Prismässigt kanske det inte räknas som fynd. Men jag är så nöjd med lampan, som idag står i vårt sovrum. Den är mystisk, fantasieggande och helt underbar.


Årets mest kommenterade
Kan också heta Årets snyggaste servis. Men som bloggare spritter det ju till i kroppen när man ser en ny kommentar och då ska föremålet för uppmärksamheten också hyllas. Bellis har blivit vår absoluta favoritservis och tack vare en omtänksam svärmor har vi idag ganska många delar som jag visat upp under året. Tror det sammanlagt är 7 inlägg (ligger under kategorin Bellis). Smörbyttan är i en klass för sig. Ett mästerverk.


Årets lösning på gåtan
Den här vasen köpte jag för 10 kronor för flera år sen. Den är signerad på undersidan men jag kunde inte tyda vad det stod. Så det blev min lilla gåta. Det tog två år men med hjälp av PES fick jag sen veta var den kom ifrån och vem formgivaren är. Jag blev så glad över att äntligen få veta! Vill du också veta? Läs inlägget här :)


Årets ovanligaste
Tack vare Herr Movarp på Porslinsbloggen fick jag veta att mitt 20 kronors fynd från Röda Korset var en tidigare okänd vas från Uppsala Ekeby. Den gjordes för Åhlen & Holm av Göran Andersson. Färgen är ju helt fantastisk och jag är så stolt att ha den i min ägo. Tänk vilka fynd man kan göra!


Årets fluga
Var för min del definitivt de färgade vaserna. Det ploppade upp överallt och jag kunde aldrig låta bli att stoppa ner dem i korgen. Jag har idag fem stycken och tack vare era kommentarer har jag också fått lite tips om var de tillverkats. Nu har färgfyndandet tack och lov lugnat ner sig. Det finns ju en hel del annat man också vill hitta. Men om jag skulle dyka på en blå, klargrön eller kanske en gul så tror jag ändå inte jag skulle kunna motstå frestelsen :)


Årets fyndare
Så vill jag också passa på att utmärka några av er bloggare. Man blir ju så imponerad av alla fynd. Och av hur alla får plats med så mycket grejer :) Just den här titel går till Herr Movarp som har Porslinsbloggen som verkar ha ett fyndaröga av stora mått. Alltid så många spännande fynd. Som oftast får mig att önska att det fanns nattöppna loppisar. Så att jag kan ge mig ut på jakt genast.

Årets Pysslare
Jag gillar att pyssla och ha olika idéer på gång. Och Underbara Clara har en aldrig sinande ström av roliga projekt. När jag varit in på hennes blogg har jag nästan alltid kommit på något nytt jag borde hitta på loppis. För att måla om, använda helt oväntat eller baka i. Härlig inspiration helt enkelt.

4 kommentarer:

 1. Så mycket fint, hade i och för sig inte väntat mig något annat från dig. :)
  Gillar verkligen din blogg och ser fram emot att kika in här och dregla över fler fina fynd under nästa år. Får se om du kan toppa Bellis-smörasken, det blir svårt! ;)
  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 2. Bellis, Bellis min vackra Bellis. Har ingen egen del, har alltid sett dem med mycket mycket shöga priser.
  Hade nästa kanske dödat för smörasken.

  Gott nytt år!!

  SvaraRadera
 3. Gott Nytt fyndår !

  SvaraRadera
 4. Gott nytt år till er också! :)

  SvaraRadera

Läs mer