söndag

Julskyltning, del 2

Vad vore julen utan alla detaljer. Utan traditioner och minnen. Utan lukter, smaker och vackra ting att vila ögonen på. Därför kommer här små detaljer som tillsammans bidrar till min jul.


Kolla också in Porslinans härliga julskyltning.
Och spana in juliga dukar hos En Omaka Kaffekopp.
Form55 visar supersnygga Lorryglas och charmigaste elljusstakarna.
Porslinsbloggen bjuder på julstämning i advent.Julgruppen gjorde jag efter ett uppslag av UnderbaraClara. Jag köpte den gamla kakformen på Erikshjälpen i Spånga för 20 kronor och den var det bara att pynta. Jag gillar verkligen att ha en liten domherre hemma.Tomtefar kommer från min sambos sida. Den är knappt 30 cm hög och så himla mysig. Ingen jul utan den spelande tomten.De små lekande tomtarna har funnits i mitt hem så länge jag kan minnas. De har alltid stått i tomteparaden på mor & fars öppenspis. De var dock fyra från början men en efter en har de fallit bort. De små änglarna älskar jag. De kommer också från A´s sida.Och slutligen lite julgodis. I burken närmast står äppelchipsen som badat i kanelglasyr. Sen har vi polkastänger. Bara för att de är så vackra i glasskål. Och slutligen praliner i vit och mörk choklad. Mums! Julpyntet kommer från Svenskt Tenn är en del i min nya tradition. Varje år köper jag fyra stycken pynt därifrån. För min framtida gran.

4 kommentarer:

  1. Planteringen i kakformen var superfin! Och jag blev väldigt nyfiken på äppelchipsen, kan man få receptet? :)

    SvaraRadera
  2. Självklart kan du få det, även om det inte riktigt är mitt att ge :) Det kommer från Meny i P1. Man kan prenumerera på deras recept och där, bland en massa annat gott, låg äppelchipsen. Så det är bara att titta in på deras hemsida så kan du skriva ut receptet. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=950&grupp=12941

    Lycka till! :)

    SvaraRadera

Läs mer