söndag

Djupstämpeln igen

Hade tur med en djupstämpel igen. Ni vet en sådan som är så otydlig att ingen ser vad det står. I det här fallet så står det Ekeby. Ganska tydligt egentligen om jag får säga det själv. Men på prislappen stod det 15 kronor och det rimmar inte riktigt enligt Röda Korset prissättning. Fast lycklig är jag förstås!

Skålen är ganska liten, typ 11 cm i diameter. Perfekt som godisskål. Jag känner igen dekoren och vill att den ska heta något exotiskt. Men jag har inte hunnit ta reda på några fakta. Någon annan som vet kanske? 6 kommentarer:

 1. Skålen är formgiven av Anna-Lisa Thomson. Googla på det så hittar du fler bilder på vaser i samma dekor!

  Trevligt fynd - grattis!!

  SvaraRadera
 2. Grattis till fyndet, och 15 kronor är ju ett sådant härligt pris! Kul att dierekt få reda på att det är ALT som formgivit den.

  SvaraRadera
 3. Exakt, perfekt som godisskål!

  SvaraRadera
 4. Jepp, ALT. Jag har flera delar i den serien, jag hade med dem förra året på Kista och du stod och höll i dem :-) De ligger fortfarande i en låda så jag ska ta med dem ner till Stockholm i februari (Antikmässan). Håller på att packa för fullt!

  SvaraRadera
 5. UpsalaEkeby: Tack för informationen! Älskar dekoren!

  Jenny: Det är ju hela vinsten med bloggen, det finns alltid någon som har informationen :)

  Monkan: Jag vet, min första tanke också :)

  Herr Movarp: Är det så, jag visste väl att jag sett den förr... Tror jag får ta långa omvägar runt dig på mässan i år annars finns det risk att jag tar på mig att tömma dina kartonger... :)

  Diana: Visst är det! :)

  SvaraRadera

Läs mer