måndag

Tredje advent

Tredje advent utlovade snöstorm. Men icke. Inte klagar jag för det så klart eftersom vi fick en soligt och extremt vacker Söndag. Men luften gick ur mig någon gång i Fredags och mina armar har knappt orkat lyfta kameran. Så det har blivit lite dokumentation över vår tredje advent. Här kommer i alla fall ett axplock från helgen.


Mor har så klart pyntat ganska mycket och det luktar hyacint, granris, värmeljus och god mat när man kliver innan för tröskeln. Det mesta som hänger i riset är förstås fyndat på loppis.


På Söndagen tog vi en tur över täkterna upp till skogen för att hitta minigranar åt mig. Det var två minusgrader och solen gnistrade allt den kunde i den lilla snö som låg på backen. Som för att kompensera för bristen tidigare adventshelger.


Man skulle kunna tro att det är förberedelser för lucia men så är det icke. Jag hittade nämligen den här klänningen på loppis och bestämde genast att det här nog blir min framtida bröllopsklänning. Inte för att jag har något bröllop planerat. Utan mer för att vara riktigt förberedd. 135 kronor tycker jag är ett kap.


Och eftersom Röda Korset hade halva priset på allt fyllde jag min varukorg. Bland annat blev det en handknuten ryamatta. 50 kronor blev det slutgiltiga priset och när jag kommer hem på jul så ska vi tvätta upp den. Då tror jag att den kommer bli ännu läckrare.


Och vi hade ju flera födelsedagar att ta igen när vi väl kom hem. Bland annat fyllde fröken Elsa 7 år. Ganska speciellt faktiskt och det firades vi med ett foto a la Loppistan monterat i ram som jag fyndade på Erikshjälpen. Helt perfekt kombo visade det sig!
3 kommentarer:

 1. mycket trevlig ryamatta där! vad köpte du mer? visa!

  SvaraRadera
 2. Åh vilka mysiga bilder, som en riktig drömjul! Och klänningen var vansinnigt vacker i all sin enkelhet. Gillade mönstret på ryamattan också.

  SvaraRadera
 3. Allt det gamla goda: Jag hittade lite kläder och några småprylar men inte så stora fynd. Men självklart kommer de upp här så småningom.

  Trillivippa: Tack! Jag hoppas att färgerna ska bli lite bitigare när jag tvättar upp mattan.

  SvaraRadera

Läs mer