lördag

Hemlis till syster


Min syster är bäst av alla jag känner på att ge bort presenter, skicka kort och överraska. Då är det ju inte mer än rätt att hon också får sig en present ibland. Hon går själv inte så gärna på loppis men tycker inte att det är något fel på fynden. Därför satsar jag friskt på att fylla hennes skåp och lådor med loppade saker. Och den här gången blev det något som jag nästan knappt kunde förmå mig att ge bort.

Ett fat från Gabriel i den mjukaste, lenaste blå glasyren någonsin. Med böljande volanger och inte en endaste nagg. Helt perfekt faktiskt. Och det passar förmodligen lite extra bra på ett ställe som heter Änga. Som att det var just det han tänkte på Herr Burmeister. Sommar i Änga.

Fatet köpte jag på Erikshjälpen i Spånga för 75 kronor. Paketet är ett litet experiment av Josef Franks tapet. Ganska nöjd med resultatet. För visst ser man att det finns en hemlighet däri...

4 kommentarer:

 1. Jätte fint fat och jätte fint paket!!!!
  Det var ju riktigt snyggt inslaget! Wow!

  SvaraRadera
 2. Vackert fat, formen ger lite Ekeby-vibbar och det hade en väldigt läcker blå glasyr! Och du är en hejare på att slå in snygga paket! :)

  SvaraRadera
 3. Fatet är en somrig läckerbit. Mycket vacker glasyr. Fint med Franktapetet som omslagspapper också :-)

  SvaraRadera
 4. Ja, det var verkligen ett i sitt slag. Det är nästan den blå färgen som överraskar mest. Helt fantastisk!

  SvaraRadera

Läs mer