tisdag

Made in Denmark


Jag hittade små, små fat i rostfritt stål på Erikshjälpen i Spånga i förra veckan. Jag föll för formen och det robusta materialet. Kanske har det varit askkoppar men de ska i alla fall få ett mycket roligare användingsområde av mig. Så fort jag kommer på vad. Just nu bara fingrar jag på dem. Och gillar skarpt.

Undertill är de märkta med Stainless steel 18/8 och Denmark. Och några av dem har något som ser ut som en livboj på ovansidan. Kanske Trygg-Hansa? Perfekt skick på alla i alla fall, förutom den femte som jag ännu inte fått bort prislappsklistret ifrån. Hur som haver, jag hittade fem stycken och betalade 5 kronor styck. Sånt tycker jag är grymt.5 kommentarer:

 1. Ja de är verkligen läckra.
  Har jag fel om jag säger att dessa har nytillverkats??

  SvaraRadera
 2. jag köpte fyra precis likadana i lördags. Samma märkning i botten. Bredvid stod två ljusstakar i samma form som det stod stelton på. Ingen aning om det är samma tillverkare

  SvaraRadera
 3. Detta är nog sk kuvertaskfat, dvs askfat som stod utställda på caféer mm när det begav sig! Jag har haft både såna och såna ljusstakar som Y pratar om. Kommer inte ihåg om det var nån märkning...ska kolla om jag hittar några bilder.

  SvaraRadera
 4. Stelton är originalet och brukar vara betydligt dyrare än kopiorna.

  SvaraRadera
 5. Det står inget om Stelton på nån av mina. Lutar väl åt att det är en kopia alltså. Får låta bli att vända på dem och låtsas som ingenting :)

  SvaraRadera

Läs mer