söndag

Loppisdukning


Mitt bidrag till Form55´s utmaning att duka för en. Det visade sig svårare än jag trodde. När man har så mycket fina saker vill man gärna ställa fram allt. Men jag fick lov att välja. Och jag gick nästan enbart på loppisfynd. För så här tjusigt kan man duka om man går på loppis. Ofta :)

Maten serveras på servisen Stella från Karlskrona. Jag hittade en uppsättning på 54 delar på loppis i sommar och köpte 2 fulla banankartonger. Även äppelmusten serveras ur en Stella. Bordstabletten kommer från Iittala och är inget loppisfynd. Det är däremot besticken som jag köpte för ingenting på loppis i somras. De är svenska men jag vet inte vilken tillverkare de kommer ifrån. Glasen är gamla klassiker från Iittala, Ultima Tule, och charmar mig sönder och samman när man kan ställa dom lite på ända så där. Ljusstakarna är inköpta på Antikmässan i Kista i våras. Jag älskar verkligen blad-formen, dom känns lyxiga liksom. Salt och pepparkaret är ett kärt fynd eftersom jag hade letat ett tag innan jag hittade dom - för 5 kronor på loppis i Stora Blåsjön. Och så har vi lilla fisken. Som egentligen ska servera oliver. Men som i mitt fall bara agerar blåsfisk.

Smaklig måltid!
8 kommentarer:

 1. Har kollat runt hos er alla nu, vad ni är duktiga. Åh vad det måste va kul. Har ingen egen blogg, men följer er alla.
  Berit

  SvaraRadera
 2. Fint ! För min del blev det kafferep.

  SvaraRadera
 3. Tjusigt! Fint med alla detaljer och vackra foton!

  Vilken rolig utmaning det blev!

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket, en riktigt rolig uppmaning det här med dukningen. Fast mycket svårare än jag trodde när det kom till kritan. Men det har verkligen varit kul att se alla olika kompositioner.

  SvaraRadera
 5. Härlig dukning och jätteläcker tapet! Min favorit är nog Stella-kannan, suppersnygg!

  SvaraRadera
 6. Ja, visst är den fin. Och den gör sig verkligen mot tapeten :)

  SvaraRadera
 7. Åh så fint! Särskilt gillar jag dina ljusstakar från Ystad-Metall.
  Var kan man se alla bidragen?
  mvh Eva Geleff

  SvaraRadera
 8. Eva: om du går in hos Form 55 och går in på Nov 2010 så hittar du nog länkar till alla bidrag.

  SvaraRadera

Läs mer