tisdag

Rubin


Söt som dess innehåll är den här lilla sockersskålen ur serien Rubin. Servisen är formgiven av Arthur Percy men det är Eugen Trost som ligger bakom dess röda färg och gulddekor. Men det verkar finnas lite olika Rubin-serier. Vissa utan gulddetaljerna och vissa med. Ibland heter den Rubin och ibland kallas den Röd Rubin. Den här är dock märkt. Så jag går på det.

Jag brukar se enstaka delar ur serien lite överallt. Kanske oftast på antikaffärer, men också en del på loppis. Men jag har aldrig sett den här sockerskålen någonstans. I vår ägo har vi också ett stort fat. Som ser ut att ha volanger runtom. Men egentligen tillhör inte Rubin min favorit från Gefle. Om det inte vore för den här sockerskålen. Den väcker liksom kafferepet inom mig och jag tänker på ljumma sommarkvällar och spetsdukar när jag ser den. Och det bästa av allt är att det är en gåva - från svärmor igen.5 kommentarer:

 1. Men åååh vilken fin! Jag har en grej för lockaskar, de är ju så söta så man bara smälter! Och så är de väldigt praktiska också, man kan gömma allt möjligt krimskrams i dom. :)

  SvaraRadera
 2. Ja, jag håller med om att askar med lock är väldigt speciella. De är mysiga på något sätt. Kanske är ett drag från "fyndar-genen"? :) Och den här är liksom sober - trots att den är så sockersöt.

  SvaraRadera
 3. Åh så söt. Har inte sett Rubin så ljus? Man vill ju äta upp den, så söt är den.

  SvaraRadera
 4. Haha, ja den ser kanske lite ut som en bakelse :)

  SvaraRadera

Läs mer