torsdag

Boken till dig


Det är många funderingar som virrar runt i en tonårings huvud. När man går från barn till vuxen. Det kan vara svårt att förklara och ge svar på alla frågor. För en förälder. Kan jag tänka mig. Tänk då om det fanns en bok som hjälpte dig på vägen. Som Boken till dig.

Det är så urbota sött att föräldrarna skrivit en liten hälsning till sin dotter. Helt hjärtskärande. Och där var jag fast. Att det står en hel massa tips och trix som kanske kan brukas av mig är bara ett plus. Då tänker jag främst på modekollen. Jag som precis ska köpa nya glasögon. Nu vet jag precis hur de borde se ut :)

Boken hittade jag på Röda Korset i Sollentuna för 25 kronor. Och den behandlar allt från idoler och telefonbruk till bantning och läxläsning. Och så klart det som tonåren kanske kretsar som mest kring. Kapitlen Klädvård, Pojktycke och Kärlek. Fantastiskt charmigt!

Boken är skriven av ingen mindre än Kerstin Thorvall Falk och är utgiven av Bonnier 1959.

4 kommentarer:

 1. Oj, det där är ju en klassiker. Vad roligt!

  SvaraRadera
 2. Störtskön bok! Gamla böcker har ju ofta så läckra omslag, drömmer om en String-hylla med utvalda favoriter och den här skulle gärna få ta plats där! Fast nästan ännu hellre uppslagen för illustrationerna i boken var grymma! :)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Villken härlig blogg du har =) Fick tipset av syster yster (Madde) att jag skulle kika in här. Och det gör jag allt som oftast! Underbar bok och vilka härliga koppar!!! Det är också något som jag är förtjust i. Vist smakar kaffet bättre i en fin kopp ;-)

  Må så gott och tack för titten!
  Malin

  SvaraRadera
 4. Många gånger fastnar man faktiskt för omslaget först eftersom de är så snygga. Och på loppisar där böckerna ofta ligger hullerombuller i kartonger blir det väl också det man ser först. Och Boken till dig är inget undantag :)

  Malin: Va kul att du hittat hit! Jag håller med, koppen är ganska avgörande för både stämning och smak. Man kan helt enkelt aldrig få för många koppar :)

  SvaraRadera

Läs mer