lördag

Le flower de vägg


Gissa om jag har tyckt att väggplattor i keramik är det fulaste som finns. Ja, kanske under större delen av mitt liv. Att det är tantigt, färglöst och ointressant. Men nu sitter jag här. Och beundrar ett av mina senaste inköp. En fantastisk fantasifull blomma, i klaraste blåfärg och nästan svart inramning. Och jag tycker den är supersnygg. Faktiskt så snygg att den redan sitter på väggen. För den gör sig verkligen, ensam på en stor vit yta.

Jag hittade den på Stadsmissionen och betalade 150 kronor. Jag måste ha fått tillfälligt hjärnsläpp som gick med på det. Den är signerad UE, Sweden, 1071 Y, JY men jag kan inte hitta någon konstnär med dom initialerna. Knappt att jag hittar en väggplatta överhuvudtaget när jag tittar i böckerna faktiskt. Och jag börjar misstänka att de inte är i ropet. Eller någonsin varit i ropet kanske. För inte ens i boken på Grödinge Antik har jag lyckats hitta några. Och vad säger det om mig som just satt upp min på väggen? Tja, det spelar inte så stor roll. Jag har en riktigt snygg vägg i alla fall.9 kommentarer:

 1. Det är Irma Yourstone som ligger bakom, du kan se den här också http://www.precisensan.com/antikforum/showthread.php?t=11048&highlight=irma+yourstone

  SvaraRadera
 2. Vi fick EXAKT samma hjärnsläpp för något år sedan...skrämmande men sant :)

  Kolla detta inlägget:

  http://upsalaekeby.blogspot.com/2009/02/vaggtavlor-irma-yourstone.html

  SvaraRadera
 3. Jättesnygg !
  Jag har också börjat köpa keramiktavlor men för blygsammare summor och har väl därför ännu ingen så här fin som din blomma.

  SvaraRadera
 4. En sån låg ute på Tradera nyligen. Utrop 199 kr men ingen budade.

  SvaraRadera
 5. Tack för informationen! Har aldrig hört talas om Irma tidigare men det var roligt att se lite mer hon gjort. Kanske är keramiktavlor på väg in igen, då kommer de vara hett villebråd på Tradera helt plötsligt! :)

  UpsalaEkeby: tänk så lika det kan vara :)

  SvaraRadera
 6. De finns i flera färger. Jag har sett dem ibland under hundralappen men aldrig jättebilligt.

  SvaraRadera
 7. Jag håller med dig, har också förknippat väggplattor med tråkigt och fult tidigare men nu har jag insett att det finns så många vackra därute så jag har inte heller kunnat hålla mig. :)

  SvaraRadera
 8. Irma Yourstone, rätt dyra på Askersunds antikmarknad ex, så du gjorde ett bra köp :) Har en stor väggtavla med fåglar av henne, jättesnygg och letar nu efter just sådana blommor som du köpt :)

  SvaraRadera
 9. Aha, alltid roligt att höra att fyndet finns dyrare någon annanstans. Allt som säger annat får man inte låtsas om :) Den verkar i alla fall väldigt vanlig för jag ser den över allt nu för tiden...

  SvaraRadera

Läs mer