måndag

Söndagen

Hade ju hoppats på att helgen skulle bjuda på samma sprudlande väder som förra helgen. Men dessvärre blev det betydligt gråare. Och inspirationen och allt görande här hemma uteblev liksom på Lördagen. Det tog jag igen på Söndagen. Det blev både ditt och datt gjort.


Under frukosten funderade vi lite kring vad dagen skulle innehålla. Med den här utsikten får man ganska många bra idéer. Och tulpanerna börjar ge upp men de blir liksom så fina i färgen precis så här innan de är dags att ta ut. Lite pastelligare.


Sen slog jag slag i saken och dammtorkade och dammsög hela lägenheten. Jag tycker egentligen att det är ganska trevligt att dona lite så men orken har varit långt, långt borta på sistone.


Jag har ju sedan några månader en liten som växer i magen. Och det verkar vara dit all energi går numera. All loppisork, fotoinspiration och härliga kreativa projekt stannar precis innanför pannbenet på mig. Men jag är så väldans nära att komma igång igen och jag håller tummarna för att jag får ur mig en massa skoj då.Men ork nog att baka semlor kunde jag i alla fall uppbringa. Ett enkelt recept men ganska många steg med alla gäsningar. Men eftersom jag haft pannan i djupa veck hela veckan kring ett fint blogg-erbjudande jag fick för ett tag sen gjorde det inget att jag fick lite tid att fundera. 


Jag funderar också en del på alla fina bebissaker jag ska fynda på loppis framöver. Både ankan och skallran på bilden hade jag dock själv som liten. 


Men Liten ska i alla fall få möta världen i lite Ny-retro. För det kan man väl kalla det när ränderna inte gått ur sedan 70-talet.


När kvällen kom bjöd A på lax med pressad potatis i retrokarotter. Just den här Forma-karotten kan du läsa mer om här.


Och jag kontrade genast med nyfixade semlor med det mest hemmabakade stajlingen jag någonsin sett. Fast gott smakade det ändå. 

11 kommentarer:

 1. Men grattis, så härligt! :D Vilken fin mage du fått!
  Hoppas verkligen att orken räcker till en liten loppisrunda med tjejerna snart!

  SvaraRadera
 2. har varit sugen på semlor hela morgonen. semlor med massor av mandelmassa. det här hjälpte mig inte direkt att bli av med suget ;) de ser både fina och goda ut!

  SvaraRadera
 3. Grattis till "magen", när är det dax?

  SvaraRadera
 4. Kul att magen verkar växa som den ska :) Tyvärr brukar ju inte orken bli bättre ju längre graviditeten fortskrider, men jag kan nästan försäkra att du kommer att få starka "boa om dig krafter" så att det blir en hel del fix innan barnet är ute ändå :)

  Så härliga bilder du bjuder på från ert fina hem!

  SvaraRadera
 5. Grattis, så kul med en retrobebis!

  SvaraRadera
 6. GRATTIS! Härligt med en bebis. Snart är krafterna där igen.

  SvaraRadera
 7. grattis till tillskottet! "böjas i tid skall det som krokigt skall bli" säger ett gammalt ordspråk. börja alltså prata retro och antikviteter med barnet tidigt, hehe..

  SvaraRadera
 8. Heja dig, roligt att läsa din blogg. Ni har ju så fint hemma och den lilla ankan är ju för söt. Var rädd om dig!

  SvaraRadera
 9. Grattis till lilla knytet!

  Och ditt hem strålar verkligen med färg - Underbart!

  /Josefin

  SvaraRadera

Läs mer