fredag

Äntligen Fredag!

Hade tänkt köra en Finfredag idag. Men jag har svårt att förlika mig med tråkiga mammakläder och de loppade plaggen gör sig inte riktigt som jag tänkt mig. Jag tänkte kanske testfota lite nya idéer i helgen så får vi som det går att förvandla min inställning. För helg är det utan tvekan och tack vare två tveksamma dagar som fått vårhormonerna att totalt ta över känns det hoppfullt.


Jag tänker göra stan. Det var hundra år sen jag orkade mig in men nu blir det vårpromenad med take-away-kaffe mellan välgörenhetsbutikerna på Fridhemsplan, St Eriksplan och Odenplan. Tänker mig blommor i öronen och vårjacka. Vi får väl se hur rätt jag har.


Men vi inleder helgen med den här herrn på Södra teatern ikväll. A´s stora favorit. Och han är ganska magisk måste jag säga. Jag ryser på armarna och är ofta rädd att jag ska börja gråta när jag hör honom sjunga. På ett bra sätt förstås.


Och trots att jag bara fått några få solstrimmor på min solsuktande kropp idag ger det här mig hopp. Eftermiddagssol på höghusen. Det utlovar helg med fågelkvitter och grusrassel.


Inne spirar det redan. Men jag kommer nog satsa på en stor bukett tulpaner i morgon. Kanske ska se om jag kan hitta krokusar också. Sen ska jag sätta mig i en kökstol och blogga på balkongen som nu är helt utan snö. Jag vet att det är lite i tidigaste laget men jag kan inte hjälpa det. 


Om jag blir riktigt inspirerad ska jag in på fotobutiken och se om jag kan få köpa nya bilder till den här gamla godingen som jag köpte för 20 kronor på Röda Korset förra veckan. Dessvärre verkar de (ett "paket" på 8 bilder) kosta ungefär 10 gånger så mycket som kameran men jag tänker att det är väl värt för några nostalgiska bilder på liten när det väl blir dags. Och man måste ju alltid testa först. Så att jag är säker på att jag kan hantera en sådan high tec pryl.

Vad blir det av er helg?

5 kommentarer:

 1. Har bara spikat ett par loppisrundor, och det är väl det viktigaste :)

  SvaraRadera
 2. Låter som om du kan få en skön helg. Även här uppe i norr har vi vårväder( tyvärr tror vi inte att det är vår än) Om solen lyser så blir det en sväng med skotern imorgon och ev. auktion på Söndag!

  SvaraRadera
 3. Åh, vilket fredagsfint inlägg. Den fina Vitriiniasken frestar. Liksom vackra vårblomster. Läääängtar massor efter fågelkvitter och doften av asfalt som torkar i vårdroppet.

  SvaraRadera
 4. Åh Thomas Andersson Wij är en favorit hos mig med. Hoppas konserten var bra!

  SvaraRadera
 5. Vilka vackra och inspirerande foton! Jag har en inglasad balkong där jag suttit nästan hela dagen idag, blir riktigt skönt där nu när solen står på. Och sen passade jag på att ta en promenad i den sista eftermiddagssolen, bara för att kunna njuta så länge som möjligt! Hoppas att det blev en liten runda i stan igår och att du hittade mycket fint!

  SvaraRadera

Läs mer