torsdag

Burkförberedelser


Snart, snart, snart är det dags. Dags att safta, sylta, lägga in och smaksätta. Och dom som varit med förr vet med sig att förbereda. Det behövs burkar och flaskor i mängder. Jag har i och för sig kvar en hel del sedan förra året. De var ju så fina så jag har tagit väl hand om dem. Men det finns alltid utrymme att förnya och bredda beståndet.

Och ingen kan väl säga nej till charm av den här kalibern. En hög burk på en och en halv liter från Kosta. Med riktigt porslinslock. I och för sig i ganska dåligt skick eftersom spännena hade rostat. Men för 40 kronor och lite Svinto kom vi ändå överrens. Och jag tänker mig att det skulle vara snyggt med inlagd gurka i den.




2 kommentarer:

  1. Jag älskar gamla burkar. Sylt och marmelad blir så mycket godare när man sätter de i fina glasburkar.

    SvaraRadera
  2. Visst är det så! Och det blir så mycket roligare när man ser att det är hemgjort. Perfekt gå bort present om man skulle sakna det någon gång.

    SvaraRadera

Läs mer