lördag

Makalösa underverk


Japp, jag har hittat en till. En till alldeles makalös vas i den mest underbara grönfärg. Och stor är den också, nästan 30 cm hög. I vanlig ordning har den sina skavanker. Två rejäla nagg, en upptill och en nedtill. Men det bara ökar charmen och känslan av att den har en själ. En historia som man kan fantisera om.

Och till råga på allt är det min mest besökta loppis som levererar mig denna skönhet. Röda Korset i Sollentuna. Tyvärr var det veckan innan det blev halva priset på allt i butiken. Men vad gör det när jag ändå fick med mig den här skönheten hem för 75 kronor. Ursprunget är mer obestämt. Den är märkt 10/2439. Tror att Gefle kan uteslutas för jag hittar inte modellen i boken från Geflekeramikens vänner. Och jag hittar den inte under UE på Grödinge Antik. Någon som har nån gissning?7 kommentarer:

 1. Dom är fina dom där okända vaserna, det finns en radda av dem i olika former, storlekar och färger, två typer av märkningar i godset och ibland etiketter på som säger Örjan eller Glory. Det jag vet är att Gloryvaserna troligen har tillverkats av Ekeby för en kund/kedja, de har märkningar som 1044/95 och liknande, de andra med din typ av godsmärkning tror jag brukar ha etiketten "Örjan". Jag tror att även dessa är tillverkade av Ekeby men har inga bevis...

  SvaraRadera
 2. Härlig färg och formen är utsökt! Ibland får man ta naggen med i beräkningen...man brukar hitta de fina exemplaren till slut.

  SvaraRadera
 3. Ah, jag misstänkte att det var något okänt. Men de är ju så sablans fina att det inte går att lämna- Den här gröna färgen (särskilt på stora vaser) måste räknas som min stora last i livet. Glory har jag ju sett på föremål tidigare. Men Örjan var okänt för mig, spännande iaf. Vore kul att hitta något med etiketten kvar.

  SvaraRadera
 4. Åhh! En sån där har jag också, fast en lite ännu grönare. Min farmor och farfar köpte den någon gång på 50-talet tror jag. Hittade en likadan på en antikaffär i stan där jag bor. Även den hade nagg och den skulle de ha 1100 kronor för. Så något speciellt är det allt!

  /Anonym nörd

  SvaraRadera
 5. Så fin färg och form, känns vårig!

  SvaraRadera
 6. Ja visst är det vackert! Naggen till trots är mina gröna vaser den käraste samling jag har!

  SvaraRadera

Läs mer