onsdag

Om julen inte kommer till mig...

... så får väl jag helt enkelt se till att ta mig ett snäpp närmare julen tänkte jag igår. Genast bestämde jag mig för att saffransbröd var rätt medicin. Tillsammans med några nypor pyssel och ett stänk av Svante Thuressons Cool Jul i bakgrunden. Så här gick jag tillväga.


Lite bakvänt började jag med att placera om kärleksörten. Som för övrigt är lika pigg fortfarande. Jag satsade på att den skulle kännas lite som en bukett ljung. Ganska snyggt tycker jag det blev i den blå Höglund-skålen.


Sen var det bara att skrida till verket. Jag använde mig av det här receptet och jag tyckte det var alldeles lagom många steg.


Och efter blandande och stänkande var det dags att jäsa.


Och då passade jag på att pyssla lite. Årets julkort står på agendan och det är lika bra att börja klippa och klistra med en gång.


Efter en timme började jag rulla. Flest traditionella kringelkrokar.


Men jag testade även en fläta. Mor är så duktig på att få dem fina och jag förstår ju att det är träning som ger färdighet.


Medan bullarna fick fin färg i ugnen...


... lade jag sista handen vid mitt första julkort. Får nog öka takten om alla ska bli färdiga till årets jul.


Och sen när klockan egentligen var lite för mycket fick vi provsmaka. Glögg och lussebulle på en helt vanlig Tisdag. Det gav faktiskt lite julefrid.   

7 kommentarer:

 1. Trevligt ! Känner nästan lukten av nybakat.

  SvaraRadera
 2. det blir julbak och julkortstillverkning här imorgon också! välkommen att kika in på min blogg, adventsmys där också!

  SvaraRadera
 3. Du förmedlar så bra - man känner nästan dofterna som petrogylv säger...

  SvaraRadera
 4. Åh så mysigt! Jag ska försöka hinna med julbak i helgen, och sätta kryddnejlikor i apelsiner. Sen kommer förhoppningsvis julkänslan här med. :)

  SvaraRadera
 5. Lussebullar... åh vad gott! Jag gör en variant med mandelmassa och choklad... livfarligt!

  SvaraRadera
 6. Lussebullar är livsfarligt. Jag har redan gjort en sats till och om ingen hindrar mig blir det säkert 30 bullar till innan jul! :)

  SvaraRadera

Läs mer