måndag

Advent

Trots bristen på snö och julstämning och trots att jag egentligen var för trött och hade tenta så lyckades vi få till lite adventsmys i går kväll. Jag älskar den där känslan av att öppna julkartongerna som stått undanstoppade i ett helt år på vinden. Att få upptäcka alla minnen igen. Ååhhha lite extra när jag hittar pynten jag köpte föra året. Och drömma lite om alla klappar man ska slå in, all skinka jag ska äta och allt julgodis jag ska hinna baka. Här kommer ett litet smakprov på 1:a advent hos Loppistan.


Ljusstaken i fönstret är köpt på Hårga Antik för några år sedan. Den ger maximal julefrid. Lite ostabil men ack så vacker. Så här efter några år av eldande har jag dock lärt mig att utrusta den med ljusmanschetter. Två stycken i serien reffla för 25 kronor och tre stycken vågiga med guldant för 25 kronor. Båda varianterna köpta på Erikshjälpen i Spånga.


Och så kyrkan. Som inte alls är något loppisfynd utan vinsten från förra årets julklappsgåta. Men mor & far har också en fast mycket finare i trä. Med glittrig snö på taken. Och innan jag får åka hem och se den i finrumsfönstret så njuter jag av min alldeles egen. Fast den spelar visan lite för snabbt. Och fast den är gjord i plast.

Hoppas ni också hade en fin första advent.


3 kommentarer:

 1. Jag fick för några år sedan en precis likadan plastkyrka i present (fyller år i December), men den fick följa med äldsta dottern när hon flyttade hemifrån. Nu har jag en mindre svart-vit och en lite större, röd-vit, båda i trä, 70-tal, tror jag, loppisfynd förstås :)

  SvaraRadera
 2. Det ser verkligen harmoniskt ut. Tycker också att det är nått speciellt med julkyrkan. I plast,plåt eller masonite, det kvittar för den hör julen till.

  SvaraRadera
 3. Helena: Min dröm är också att hitta en träkyrka. Helst en lika som den mor har så klart. Vi får väl se hur det går :)

  Khina: Jag håller med dig. Och när man drar upp den så att den spelar en liten visa blir det liksom fullkomligt...

  SvaraRadera

Läs mer