torsdag

Mera Nuutajärvi

För ganska precis ett år sedan gjorde jag dessa Nuutajärvi-fynd på Erikshjälpen i Spånga. Jag var så glad. Och så pepp på att utöka mitt bestånd. Dessvärre har det inte varit mitt år på just den punkten. Men jag får kanske lov att påstå att Oktober verkar vara min absoluta högsäsong för Nuutajärvi.

Dessa fem glasunderlägg hittade jag på Röda Korset i Sollentuna. Lite chockad att ingen knyckt dem tidigare. Priset låg nämligen på 10 kronor styck. Det tycker jag ändå är överkomligt. Och vad jag kan förstå nyproduceras inte glasunderläggen även om man kan hitta tallrikar och fat av olika slag i fina butiken. Ni kan säkert tänka er hur snygga de är på vårt köksbord i teak.
Serien heter Kastehelmi och kommer från Iittala. Formgiven av Oiva Toikka.

10 kommentarer:

 1. ett bra fynd tycker jag. Jag skulle inte ha något emot att hitta några, fast då gärna då i grönt...

  SvaraRadera
 2. Sådana har min mormor :)

  SvaraRadera
 3. Hmm.. Tror bestämt att jag såg sådana assietter idag. Men eftersom glas inte är min starka sida gick jag förbi dom. 15 kr/st. Förmodligen var det något annat mönster men dom påminde väldigt om de du länkar till i det tidigare inlägget.

  SvaraRadera
 4. Jättfina! Tror inte så många använder coasters/glasunderlägg nu för tiden...jag ser ofta just dessa underlägg på loppisar...

  SvaraRadera
 5. Vi har ärvt en trave assietter och ett större fat i klarglas och har köpt en skål av det nytillverkade i grönt men coasters har jag aldrig sett förut och hade nog inte kunnat lämna kvar. Hmmm....det säger jag om alltför mycket märker jag :-)

  SvaraRadera
 6. Jag tror Gila har rätt. Det är inte så många som orkar använda coasters längre så det finns förhoppningar om att hitta fler. Och som Erik bevisar, förmodligen till vrakpris. Fast egentligen skulle jag gärna hitta fler fat också. Kolla gärna in Loppista på Facebook för där visar Helena upp sina förtjusande små koppar i Kastehelmi.

  Christin: Här behöver du inte skämmas. Jag tror vi allihop tänker på samma sätt :)

  SvaraRadera
 7. Vilken lycka! Blir nästan stum av avund...
  (Själv brukar jag använda mina glasunderlägg till chokladpraliner och småkakor och annat smått och gott.)

  SvaraRadera
 8. Åh Kastehelmi... Jag som inte brukar gilla klarglas kan bara inte låta bli de här! Tror jag har 9 coasters nu. Eller är det 11? ;) och några assietter med.

  Men nu är jag ute på ett mission! Såg en otroligt vacker Kastehelmi-skapelse på tradera men missade när auktionen gick ut. En vändbar vas/ljusstake. Tänk så vackert med ett par sådana på middagsbordet till nyår!

  SvaraRadera
 9. jag hade tur förut och hittade också dessa underlägg, men jag använder dem som ljushållare, se här
  http://designkarameller.blogspot.com/2010/01/soderfynd.html

  visst är de fina! :)

  SvaraRadera
 10. Ja, de är lite beroende framkallande faktiskt. Och så många användningsområden!

  SvaraRadera

Läs mer