lördag

Lördag med Loppistan

Eftersom det inte blev någon finfredag igår tänkte jag att jag skulle visa hur min Lördag har varit istället. Ja, så här långt alltså. Senare i kväll är det meningen att jag ska plugga inför tentan. Och sen tänker jag leka tant och titta på Downton Abbey så klart.


Morgonen började som alla helgmorgnar. Med hallon- och ingefärssmoothie som A är världsbäst på att göra. Idag fanns det som tur var frökusar att mumsa på också. Allt serverat med rosor och guldkant. På hjärte-brickan från i somras.


Efter lite fotosession knöt jag på mig näbbstövlarna och löpte iväg på en snabb loppisrunda här i Sumpan. Sen mötte jag upp min käraste vän för lunch. Vi pratade konstiga människor, nykära pappor och hemligheter. Väl hemma kände jag mig full av energi igen. Och med en kopp kaffe i min nyloppade kaffekopp Blå Skotte från Gefle drog jag fram damtrasan och körde igenom hela lägenheten. Koppen fick jag köpa för 25 kronor på Myrorna.


Jag var helt enkelt tvungen att test-hänga fyndet jag gjorde för några veckor sedan på väggen. En skolplansch för 30 kronor från loppis i Hudik. Den ska inte upp i den här lägenheten dock. Den, och tre andra faktiskt, ska sitta i vårt framtida hus eller så. Ramen på golvet är också ett fynd för 40 kronor från Erikshjälpen i Spånga. Jag har framkallat ett stort foto som ska flytta in den och ges bort i gåva.


Passade på att samla ihop våra pelargoner som ska få flytta ner i kallförrådet för lite vintervila. Det knasiga är att det fortfarande är så pigga och otrötta. Jag hoppas de förstår att vilan är för deras egen skull.


Och nu sitter jag här i vår gula fåtölj och njuter av skenet från vår stumpstake som vi köpte på Illums bolighus när vi var i Köpenhamn i våras. Och så förundras jag över blommorna från mors trädgård som är inne på vecka sex i vas hos oss. Det måste vara någon slags rekord.

Det var min Lördag. Hoppas ni också haft det strålande!

6 kommentarer:

 1. Är det kärleksört i vasen? Isåfall ska du se att det snart blir rötter också.
  Som du sen kan plantera ut i vår.
  Berit

  SvaraRadera
 2. Tänkte just skriva samma som Berit :) De håller i evighet och får rötter. Jag planterade ut en i rabatten i somras och den är jättefin där. Nått för ert framtida hus kanske ;)

  SvaraRadera
 3. För många år sedan hängde jag Kärleksört uppochned i mina föräldrars garage så att de skulle torka.Döm om min förvåning när det hade växt upp nya skott rakt upp från de gamla avklippta, utan något vatten alls!

  SvaraRadera
 4. Din frukost ser ju bara för läcker ut!

  SvaraRadera
 5. Jag tror det är kärleksört i vasen. Och det har redan kommit små rötter. Får väl testa och se hur länge de kan tänka sig att stå hemma hos oss. Jag har ju ingenstans att plantera dem i nuläget så vasen är det enda alternativet.

  Men det gör ju inte ont att ha färska blommor dag efter dag :)

  SvaraRadera

Läs mer