onsdag

Carl-Harry har gjort entré i min värld


Ett av mina bästa fynd på bakluckeloppisen i Hudiksvall för några veckor sedan är den här skålen. Det ringde nån klocka längst bak i huvudet när jag såg den utan att jag egentligen visst vad jag hade hittat. Men jag kunde urskilja Rörstrands stämpel i botten och eftersom den är så cool med sina kontraster i material och färg så slog jag till efter lite prutande.

När jag sen studerade den i lite bättre ljus såg jag att det också står Entré på undersidan av skålen. Serien är formgiven av Carl-Harry Stålhane och har enligt Rörstrands egen bok tillverkats med grå, blå och röd glasyr. Jag vet dock att det finns en lime-färgad glasyr också. Serien tillverkades bara mellan 1957 och 1960 därefter lades produktionen ner eftersom det var alltför dyr att tillverka.

Jag betalade 70 kronor för min blå Entré och enligt en värdering i Antik Världen bör man betala mellan 4-500 kronor för en limefärgade. Det måste väl betyda att jag gjorde ett bra köp - plus att jag faktiskt har en Carl-Harry Stålhane i mitt hem nu.
2 kommentarer:

  1. wow vilket fynd!! hittade precis din blogg - jäterolig. Trevlig hegl!

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja Entré kostar vanligtvis en lite större slant har jag sett så här i efterhand. Har tummat på några olika delar men har inte fallit för några fler än. Vi får väl se vad framtiden har för fynd att erbjuda :) Nu är ju helgen nästan slut, men trevlig helg i alla fall! :)

    SvaraRadera

Läs mer