onsdag

Pop

Min senaste vurm i kaffekoppsväg är serien Pop från Arabia. Jag har spanat på den länge men liksom inte slagit till. Det verkar lite förmätet att påbörja kaffeservis nummer fem. Men. Ibland kan det inte hjälpas. Jag kunde inte hålla mig längre. Jag behöver helt enkelt Pop-koppar på min hylla.

Sagt och gjort. Jag log till på en auktion på Tradera. 76 kronor. En kopp och fyra fat för det brukar ju alltid dyka upp koppar utan fat som går billigt. Trodde jag i min enfald. Sedan dess har det sannerligen inte dykt upp en enda ensam kopp. Men skam den som ger sig! Det gäller bara att fortsätta hålla utkik.

Pop finns i två utföranden. Dels denna med både stora och små prickar. Och dels en med bara mindre prickar. Båda verkar heta Pop och vara formgivna av Göran Bäck. Verkar helt klart vanligast i gult men jag har också sett den i blått. Eventuellt har jag även sett den i grönt men där är jag mer osäker. Oavsett så är det sjukt snygga koppar och jag är väldigt nöjd med min nya samling.

8 kommentarer:

 1. Jättesöt! Och så länge man kan knö in allt i skåp och hyllor så är det väl bara att fortsätta samla? ;)

  SvaraRadera
 2. Väldigt snygg kopp!

  Jag har själv hittat tre stycken blå "Pop"-koppar för ett tag sedan. Men den gula var ändå snyggare...

  http://www.upsalaekeby.blogspot.co.uk/2011/11/lyckat-loppisbesok.html

  SvaraRadera
 3. Jättesnygg, jag förstår verkligen att du inte kunde motstå den!

  SvaraRadera
 4. Jättesnygga! Färg form och mönster perfekt.Jag dricker själv inte kaffe och sambon bara då och då, och ändå har vi närmre 25 kaffekoppar från fyra olika serviser som bara råkat följa med från loppisar :-)Dock inga dyrgipar än sålänge...

  SvaraRadera
 5. hejhejhallå! så som man inte ska tänka, koppar går av någon anledning mycket oftare sönder än faten.

  SvaraRadera
 6. Om jag ska hjälpa dig med utkiken??? Är det bara gula med stora prickar som gäller eller??

  SvaraRadera
 7. Urgullig kaffekopp! Klart att du inte kunde motstå att börja samla på den :)

  SvaraRadera
 8. Det är något speciellt med kaffekoppar. Det går nog inte att ha för många. oavsett om man dricker kaffe eller inte. Och om ni håller utkiken (tack för omtanken khina!) så funkar alla kvalisorter för rimlig peng! :)

  SvaraRadera

Läs mer