torsdag

Tre små skönheter

Tror inte jag visat upp de här tre snyggingarna. Tre brukar, Kakao, Socker och Te från Röstrand (Kulinar). De är ca 15 cm höga med teak-lock och dekoren är lite "egypten"-inspirerad. Det är dock inget loppisfynd men jag kunde inte stå emot när jag var in på en antikaffär i Dalarna. Han hade inte ens ställt ut dem till försäljning ännu och jag fick ändå pruta lite så det blev en perfekt present till mig själv efter att jag simmat tjej-vansbrosimmet. 300 kronor blev priset för alla tre.



Blått är flott!


Jag gillar blått, särskilt om det liksom får stå för sig själv och vara riktigt blått.

Den här krukan har en riktigt speciell form, lite som en svamp. Dessutom har den häftig dekor, typ droppformad utanpå och randig inuti. Köpt på loppis i Resele för 10 kronor. Den är märkt med Sweden men det är det enda som går att urskilja.


Det lilla blå fatet vet jag egentligen inte vad det ska användas till men jag har tänkt mig att ha det som tvålfat. Jag köpte den på loppis i Jättendal för 15 kronor. Även den här är märkt med Sweden.



söndag

Finsk skål


Den här skålen är så himla vacker när ljuset faller igenom. Vi fick veta att den är finsk och med lite vilja kan man tro att det står Arabia under den. Den är väldigt skir, gjord i risporslin, så jag vågar inte använda den mer än till uppläggningsskål. Inhandlades på Hårga Antik för 100 kronor i Maj.




Bara ett till...


Måste bara visa ett till av mina fantastiska fynd. Den här supercoola korgen hittade jag på loppis i Sundsvall för 20 kronor. Har inte ännu bestämt mig för vad jag ska ha i den (den är lite väl stor med sina ca 30 cm i höjd för att agera fruktkorg) men eventuellt ska den få vara tidningskorg.



Koppsamling - en uppdatering av beståndet

Jag har faktiskt hunnit skrapa ihop en hel del koppar på sistone. Måste snart bjuda på kafferep ute i solen så att de får komma till användning på rätt vis.

Kopp fem är inköpt på loppis i Näsviken för 5 kronor. En urskön liten kopp från Jonalina, Polen.



Kopp fem är en väl avvägd skönhet från Rörstrand. Köptes på loppis utanför Enköping för 25 kronor. Alltså den dyraste koppen hittills.


Kopp sex i samlingen är av en helt annan modell än de övriga mer "gammaldags" kopparna. Mer rak kopp och nästan lite kina-inspirerad dekor. Har en liten annorlunda märkning som jag tolkar som Eva. Köpt på loppis i Näsåker för 10 kronor.


Kopp sju går på samma tema som den tidigare. Köpt på loppis i Gårelehöjden för 5 kronor.


lördag

Lite av varje


Äntligen får jag visa upp lite av mina fynd. Jag blir så glad varje gång jag får titta igenom min lilla skattkammare. Det lustiga är att jag verkligen inte visste att jag ville ha de här prylarna innan jag hittar dem, men så fort jag lagt ögonen på dem så vet jag. Frågan är bara hur stort mitt nya hem måste vara för att jag ska få plats...




En superfin burk hittade jag på loppis i Junsele. Smutsig och gömd stoden den bakom en massa annan bråte men drog ändå till sig uppmärksamhet. 8 kronor betalde jag för den.



Den här mässingstaken har verkligen en annorlunda design. Synd bara att det inte fanns en maka till den. Hittade den i en stor fyndlåda på loppis i Närsåker för 10 kronor.



Av någon anledning så känns formen på den här glasburken så rätt. Jag tänker mig att jag ska få placera den i ett annars vitt badrum med små bomullstussar i. Gärna med en likadan blå kamrat intill.



De här små charmtrollen hittade jag på loppis i Graninge. Vet inte var jag ska ha dem, kanske får de bli små "kola-ugglan" presenter vid behov. Betalade 10 kronor styck.




Den här krukan är något jag faktiskt letat efter under våren. Ofta hittar man lackade krukor med den här formen men det är just den matta ytan som gör dem rätt. 10 kronor var också ett helt perfekt pris på loppis i Graninge.

fredag

Fynd, fynd, fynd, så många fynd!

Som jag har fyndat under min vecka i Ångermanland!
Så snart jag har fått igång datorn skall jag dela med mig av mina små skatter.

Jag kan reda nu tipsa om lite olika loppisar. Först ut blir då en favorit: Loppis i Näsåker. Ser kanske inte mycket ut för värden men får man bara lite tid på sig så kan man hitta ett och annat. Här har jag varit tre gånger den gånga veckan.

Utefter Riks 90 mot Junsele fanns en liten gårsloppis i Gårelehöjden. Jag gjorde några små fynd där även om det inte fanns så väldigt mycket. De skulle ha öppet hela sommaren.
Väl i Junsele fanns det bara två loppisar i sommar (förra året var Junsele dock en hot spot för loppis älskare!). Jag hittade inte så mycket men om man vill fynda verktyg eller mindre möbler kan de kanske vara bra att titta in.

Veckans bästa loppis hittade jag i Resele på Tengsta Hembygdsgård. De har bara öppet Onsdag och Söndag mellan 18-20 men oj vad det fanns grejer att fynda. Du bör ha massor med tid och likasinnade med dig dit. Tror att det fanns ytterligare två små loppisar i närheten av Resele.

På väg söderut åkte jag förbi massor av både stora och små loppisar (hade tyvärr inte tid att stanna själv) och det verkar verkligen vara en fin loppis sommar. Även denna vecka ska få bjuda mig på lite fynd, jag satsar på minst en loppis om dagen. Kanske en auktion också om jag har tur.

So long, så länge!

Och dagen bjuder på...


Måste ju bara visa upp den här fina "Idag-tavlan". Den är lite sliten i kanterna men det gör bara att den ser ännu charmigare ut. Det följde till och med några små lappar med varor och priser. Denna inhandlades på Antikaffär i Kilafors för 500 kronor.



torsdag

Koppsamling


Kopp tre i samlingen. Även om jag knappt tycker att det syns så hör inte kopp och fat ihop. Kopp Karlskrona (1918-1942) och fat från Lidköping. Och eftersom det är märkt ALP, Lidköping borde den vara tillverkad 1943 då de övergick till Rörstrandsstämpel.
Inköpt på loppis i Vallsta för 10 kronor.



Koppsamling


Kopp nummer två till samlingen, så bedårande söt. Tillverkad i Kina och ser ut att vara av senare typ. 10 kronor för kopp med fat på Loppis i Näsåker.



Koppsamling


Jag har bestämt mig för att börja samla på kaffekoppar med fat. Tanken var att jag skulle köpa en på varje loppis men det har inte riktigt funkat eftersom jag snabbt ramlade in på blommiga koppar.

Den här lilla nyponrosen var mitt första köp. Kopp och fat matchar inte egentligen men jag ville så gärna ha koppen att det fick gå ändå. Jag tycker ändå att de ser rätt söta ut ihop. Koppen verkar vara tillverkad i Polen och fatet i Kina. 5 kronor för kopp med fat på loppis i Näsåker.




En utstickare


Jag brukar inte vara duktig på att köpa glas men den här krukan fångade mitt intresse. Dess klarblå färg lyser upp ett rum och jag funderar på att ställa en mini-orkide i den så att ljuset fortfarande får gå igenom. Det lilla klistermärket berättar att den kommer från Eneryda Glasbruk, Sweden. Inhandlad på loppis i Näsåker för ca 20 kronor.


Parkoppar


I samma veva som jag köpte den vita servisen hittade jag också dessa två koppar. Den rosa blev min och den gröna min sambos. Det syns att porslinet är gammalt och använt men de är fantastiskt fina. Uppsala Ekeby, Gefle (1930-1962) 10 kronor för kopp med fat.




Söta koppar från i våras


Den här söta lilla servisen hittade jag i våras när jag besökte en Loppis i Näsåker. Kopparna är tunna och lite "randiga" i porslinet, med tunn guldkant. Faten är vad som avgjorde köpet, med fyra rundade hörn är de nästan kvadratiska. Uppsala Ekeby Karlskrona (1962-1968), 120 kronor för 9 koppar med fat.







Guldkanten är lite ojämn på vissa fat men det förhöjer charmen.










Mera fynd från förr




Eftersom det är sommar har jag inte hunnit knäppa bilder på allt ännu, men två små godingar har jag ändå kvar.

Två små fat




Detta lilla fat blir man verkligen glad av. Det har förmodligen funnits en lika lustig kaffekopp till men i brist på denna fyller jag just nu fatet men mina halsband och smycken. Stämpel Karlskrona (1962-1968). Inköpt för 1 krona på gårdsloppis i Forsa utanför Hudiksvall.
Skulle verkligen vilja veta vad serien heter!





Det här fatet, Blå Aster, från Gefle är också inhandlat på gårdsloppis i Forsa sommaren 2008. Det var helt klart värt hela kronan eftersom det passar perfekt under mina vackra pelargoner. Tillägget av Uppsala Ekeby betyder att den gjorts efter 1936.

onsdag

Fynd från förr


Så många fynd!

Men man får börja någonstans, så här kommer en blandad kompott med ting som jag fyndat förr. Pris och plats har lagt sig långt bak i huvudet men jag ska försöka komma ihåg.


Underbara burk
































Den här snyggingen hittade jag på en loppis sommaren 2003. Den har fått agera kaffeburk sedan jag började plugga samma år. Om jag minns rätt betalde jag runt 20 kronor, någonstans i Hälsingland. (Såg för övrig en likadan på omslaget av senaste nummret av Hus & Hem).

Fet
Liten skål


























Liten skål med blå blommor, märkt med Gefles första stämpel (dvs innan 1930). Den här fyndade jag på gårdsloppis i Junsele sommaren 2008. Tror att jag gav ca 20 kronor (fyndade nämligen så mycket där att det är svårt att komma ihåg). Har ingen aning om vilken serie den eventuellt skulle kunna ingå i.

Läs mer