fredag

FinFredag 13/2012




Ingen klänning den här veckan heller. Utan en finsk kavaj fyndad på Stadsmissionen på Odenplan. 40 kronor är helt galet billigt för en kvalitetsprodukt. Den går fortfarande på men det är inte ett helt avspänt samarbete. Men är det Fredag så är det.

God helg!

torsdag

Hick i hink


Ibland bygger man ju upp sitt handlande kring drömmar om vad framtiden kommer att erbjuda. Jag är till exempel djupt övertygad om att vi kommer ha en sommarstuga. En stor. En sådan där man kan testa alla sina projekt eller tappa tålamodet mitt i. Där ska stilen bara vara lätt och ledig. Tänk urtvättade reklamt-shirts och gummistövlar. Tovigt hår och lediga sommardagar.

Där ska vi också ha alla Kockumsgrejer jag köper på mig som inte alls ska in i köket i lägenheten. Den senaste investeringen är den här hinken. Den har lite skavanker. Men är sliten på ett ganska charmigt sätt. Jag köpte den i sommras för 20 kronor på en gårdsloppis i Dalarna. Då fick jag med ett lock på köpet. Fast jag tror inte att det är riktigt rätt. Det ser för nytt ut och glappar lite. Men vad gör det när man ska ha ängsblommor eller nyvärpta ägg i hinken. Precis. Ingenting.



onsdag

Påskbricka


Inte för att denna går att fynda på loppis. Men den är ju så mitt i prick i tider av pirriga vårkänslor att jag ändå måste visa. Vem vill inte fika på balkongen med den här liksom? Finns i alla fall att köpa på Johanna.B´s nya webbshop. Och gillar ni denna kan jag lova att även affisherna och örhängena kommer falla er i smaken. Riktigt fint!

tisdag

Burkigt

Jo men jag köpte mig en burk till. Kan inte leva utan. Har ju så få. Eller inte. Men den kändes så väldans charmig att jag tappade fotfästet en sekund. Så pass att jag inte ens upptäckte sprickan som löper efter ena sidan. Mycket trist för 30 kronor. Men den går ju trots allt fortfarande att använda till någon typ av torrvara. Typ bullformar. Eller kritor. Söt kommer den ju i vilket fall fortsätta att vara.




måndag

Lite glasigt

En liten vas från Skruf hittade jag på Dakapo i Näsviken. Priset låg på 5 kronor. Och nog tycker jag att det vore rent dumdristig att låta en sådan skönhet stå kvar. Den påminner lite om den blå Ekeby-vasen jag visade för inte så länge sen. Organisk på samma sätt. Och med sina ca 11 cm på höjden passar den alldeles utmärk tillsammans mina andra små glasvaser. Får kanske fixa en liten samlingsbild på de olika alstren snart.




söndag

Liten blå

När jag ändå är igång passar jag på vas nummer tre i den Våffliga Reijmyre-samlingen. En liten smal rackare som också budades hem på Tradera. Det verkar vara det enda raka om man vill pryda sin hylla med sådana här skönheter. Och för denna fick jag då betala 40 kronor. 

Och när man ser dem tillsammans blir man nästan lite galen. Jag känner från djupet av magen att jag måste ha fler färger. Kanske i båda storlekarna. Dom är liksom så intensiva. Tar andan ur mig och får mig att önska att jag hade obegränsad tillgång på bord att duka och blommor att plocka. Det skulle bli underbart på riktigt.




lördag

Bladigt

Man kan fråga sig vad man måste korsa för att nå det här resultatet. En gran och en tegelvilla. En kotte och en pansarödla. Eller så är det bara så att det är en tysk vas i bästa snitt. Min mor köpte en sådan här till mitt syskonbarn för något år sedan. Jag fick fota den med några vildrosor i. Och blev helt såld. Så nu när jag hittade ett eget exemplar på Myrorna i Sollentuna för 40 kronor fanns det ingen tvekan.

Och trots sitt tvivelaktiga yttre så har den något visst. Det är kort och gott det en vas som skulle kunna dominera ett rum. Bara den placeras rätt. Och inte kombineras med ful-furu och granris. 



fredag

FinFredag 12/2012




En Finfredag med lite hippie-stil. Vet inte vad det är som gör det. Vida ärmar eller lite A-modell. Det är i alla fall egentligen en tunika och inte en klänning. Jag köpte den för 20 kronor på Dakapo den där gången. Och snart blir den på tok för kort där fram. Då får jag skänka tillbaka den till bättre behövande.

Trevlig helg!


torsdag

Helgen som gick

Förra helgen fick jag ett extremt färgbehov. Det slutade med att jag knöt rosett kring magen bara för att. Och så satte jag blommor i öronen och tog på bästa flygvärdinnehatten. Det satte lite ribban för resten av helgen som gick i utflyktens tecken.


Hatten har jag köpt på loppis för 40 kronor. 


På Lördagen tog vi en tur till Sigtuna för lunch och flanering. Vi hamnade också här. Vid vägs ände och Skokloster. En tur var vi helt ensamma om att göra som ni ser. Och slottet var vackert. Tillhörande gästgiveriet lite av en besvikelse. Men Macken. Det var en riktig pärla.


När vi kom hem fotade jag i konstiga vinklar till ett helt fantastiskt bloggprojekt som jag snart, snart, snart kan avslöja. Men jag vågar inte ropa hej än!


Söndag och riktigt vårvärder. Då snörade vi på oss promenadskorna och åkte till Södra Ängby. Det är så mysigt att gå runt och titta på alla fina hus. Och utsikten över sjön går inte heller av för hackor.


Och i vanlig ordning avslutade jag söndagen med en bukett tulpaner i Ekebyvasen.


tisdag

Tema i Fabriken

Temat i Fabriken den här gången. Min Stil. Ett helt fantastiskt tema tycker jag. Härligheter på alla plan. Men av någon anledning hade jag inte riktigt kollen och missade chansen att fota i bra ljus. Och med bra tid. Så det blir lite knapert och inte riktigt som jag skulle gjort det i den bästa av världar. Men ändock ett försök. Jag är nämligen tjejen som gärna vill vara med när tillfälle bjuds.


Jag är också den som köper konstiga figurer på loppis och ställer i hyllan. Jag är den som byter ut och ändrar om allt eftersom inköpen diskas och jag är den som staplar fynden på hyllan i köket.


Jag är den som tapetserar ena sidan i köket med en Josef Frank tapet i bästa modell och matchar med chockrosa Kitchen Aid. Jag är den som specialbygger en hylla i köket för riktiga REDA-skålar men slutade leta efter en.


Jag är den som mötte en förälskelse i ett kaffefat på loppis för fem år sedan. Och jag är den som fortfarande är kär. 


Jag är den som dragit ut bordet till sin fulla längd för att det ger mer frihet trots mindre utrymme. Och jag är den som alltid vill ha tulpaner på bordet.


Jag är också den som älskar bokhyllor men aldrig hinner läsa. Jag är den som gärna ställer lika i grupp för att jag sett det på TV och jag är den som har svårt att låta bli allt som är smått.


Jag är den som renoverade en hel lägenhet med behöll beslagen. Jag är den som lät hela garderoben stå kvar. Jag är den som gärna vill ha morgonrocken utanpå istället för undanstoppad. Men så är jag också den som använder den varje kväll.


Jag är den som målade väggen i sovrummet gul efter ett infall. Och jag är den som rekommenderar er att färga mer!


Jag är även den som älskar pelargoner. Och jag är den som matchar dem med plast i starka färger. Och jag är den som fortfarande tror att jag ska läsa alla tidningar flera gånger.

Det  är lite min stil helt enkelt.


måndag

Annorlunda

Inte riktigt min stil på vas. Men i vanlig ordning har jag ju svårt att lämna något som skiftar i grönt. Om än fläckvis. Den här vasen hittade jag i ganska dåligt skick. Man kunde ana att den stått på hyllan i ett kök i si så där 25 år eller så. Ingrodd och dan. Men disk-tricket funkade även denna gång. Och glasyren är lika len och fin som alla helgröna varianter. 

Lite oväntat betalade jag också 70 kronor för den på Röda Korset i Forsa. Det berodde dels på att jag hade loppistorka och verkligen ville fynda. Men också på att det någonstans hör till att ha en Ekeby-pjäs med en orange detalj. Så nu står den i Stringen med de andra gröna skönheterna. Och den skäms inte alls för sig.






fredag

FinFredag 11/2012




Visst är det Finfredag. Och faktiskt en klänning. Om än inte så piffig som önskat. Men loppad för 40 kronor på Dakapo i Näsviken. Finliret sitter på naglarna istället. Klänningen kommer ursprungligen från H&M och är nog inte särskilt gammal.

Och jag är inte lika bister som på bilderna. Det är säkert. Vi firar ju Fredag!
Trevlig helg!


torsdag

Hjälpsamt

Ett litet fynd för 10 kronor jag gjorde på vår tur förbi Vindeln i somras. En bok lite före sin tid kan man säga. Full av olika fonter. Fast för korsstygn och inte datorer. Tänka sig. En och annan liten figur som man kan behöva vid brodyr kan också skymtas. Jag har inte riktigt fått användning för den ännu. Men med utvecklingen av av dessa pysselträffar kan det kanske vara dags snart. 



tisdag

Upphängt

Inget toppenfoto direkt. Men jag tänkte att det äntligen är dags att visa ett riktigt superfynd från Erikshjälpen i Spånga. För det är faktiskt så att de gamla tradistionella anslagstavlorna med väv. Det är något av en favorit för mig. Dom är så nedrans hemtrevliga. Och de finns i nästan alla storlekar.

Min fyrkantiga betalade jag 10 kronor för. Då fick jag lite solblekta siluetter på köpet. Jag målade raskt om träramarna i en pigg färg. Det blev turkost denna gång men jag tvekar inte för att de kommer målas om ett par tre gånger till framöver. Om man verkligen tycker att den bruna väven är ett problem vågar jag nästa lova att den också går att sprymåla till valfri kulör. Valfritt så det förslår. Och det bästa av allt är att folk inte ännu haft vett att efterfråga dessa. Så det går fortfarande att fynda för precis ingenting.


måndag

Helgen

Helgen blev alldeles fantastisk. Allra mest för att vi fick bekanta oss med den allra sötaste Tilde. Tänk att man kan vara en hel människa och inte större än en Skogaholmslimpa. Underbart! Vi hann också med att beundra stickade små tossor & mössor, äta finmiddag hos syster och ett morgonbesök av bya-damerna. Med mera. 


Vi hann också med en tur till Röda Korset och jag fyndade lite smycken i plast som ska liva upp våren. Jag köpte också en de Clair kappa för 10 kronor som mor hjälpte mig lägga upp. Så nu har jag ny snygg vårjacka som når runt magen.


Och tur har man med utsända som har kollen åt en där man inte är. Brors fru hittade den här gaffeln åt mig på Dakapo. Jackpott tycker jag som har en liknande från förr men där märkningen från Nils Johan inte syns. Tack!


Och mor & far bjöd också upp till middag. Det dukades med Mon Ami, Blå eld & Ostindia. En eprfekt kombo eftersom de alla delar den mörkblå nyansen. Med ett fång färgglada tulpaner blev dukninegn perfekt. En fulländad lördag kan man säga.

söndag

Grön Reijmyre

Jag har ett nytt tillskott till samlingen av våffliga Reijmyrevaser. En grön variant närmare bestämt. Jag fick ta saken i egna händer och vinna den på Tradera för att samlingen skulle komma någonstans. Inte riktigt samma prislapp som den blå. Men helt klart värt 105 kronor ändå. 

Den är liksom fulländad i färgen. Och mönstret gör sig nästan bättre i den här färgen. Eller så kompletterar färgerna bara varandra. De lyfter upp olika styrkor i formgivningen. Galet vackert är det i alla fall.


lördag

Kosmos

Det är något speciellt med serien Kosmos. Trots att den är ganska vanlig i sitt utförande. Ingen spännande dekor. Inga utsvävningar i formen. Men jag tycker ändå att den känns så hemtrevlig. Framförallt för höstiga och vintriga dagar kanske. Då det serveras läckerheter från skogen. Grytor med kantarell. Eller viltbiff med rårörda lingon. Då är Kosmos precis rätt tallrik.

Kosmos producerades av Gefle mellan 1966-1977. Och formgivningen står Berit Ternell för. Och jag har faktiskt en stor ugnsform som vi använder hela tiden som jag köpte på Myrorna i Sollentuna förra året. Kom på nu att jag glömt att visa den. Hursom, dessa sex tallrikar i perfekt skick hittade jag på Röda Korset i Sollentuna. Till det ringa priset av 60 kronor. Totalt alltså. Helt galet. Och det gör det fullt möjligt att ha en servis för varje säsong.



fredag

FinFredag 10/2012


I brist på snygga klänningar får jag visa upp vad jag tar till istället. Den här Busnel-kopian köpte jag för nåt år sedan. Då gick den så klart runt magen. Nu känns den som perfekt längd och lagom uppklädd till jobbet. 130 kronor kostade den mig och jag tror den redan gjort rätt för sig.

Läs mer