lördag

Färgberoende


Mitt färgberoende börjar gå över styr. Se bara vad jag fick med mig hem från Megaloppisen i Solna idag. Mer detaljerade rapporter kommer under veckan :)

fredag

Finfredag 17/11




Det är nästan Maj. Då kan man väl få kliva på med det riktigt blommiga. Med det ljuva och romantiska. Det är i alla fall vad jag bestämt mig för att göra. Så jag passar på att lufta min klänning från Axél of Denmark. Jag köpte den på Myrorna på St Eriksplan när vi bodde inne i stan. Så det är nog en tre år sendan nu. Tycker den håller stilen ändå. Minns inte priset, men det låg nog på en dryg hundring.

torsdag

Ba-bam

Vissa färger är såna. Dom får ögat att hoppa till. Ba-bam. Sen skickas små, små glädjepartiklar till hjärnan. Och genast börjar det rycka i mungiporna. Det är den inverkan färger som den här har på mig. Lycka. Om än kortsiktig och ytlig. För 5 spänn kan man leva med det.





Den rosa roskrukan är inhandlad på Erikshjälpen i Spånga.

måndag

Femina



Ungefär samma sak då som nu. 1966 & 1968. Mycket mode. En hel del inredning. Redan då för mycket annonser. Även om jag är glad för dem så här i efterhand. Något billigare då förstås. Men å andra sidan betingar de ungefär samma pris som ett nutida magasin idag. 40 kronor på Röda Korset i Sollentuna.



Den enda stora skillnaden är kanske att man inte blir pigg och fräsch av att röka längre. Who knew liksom.










söndag

Påskpyntet


Det är som sagt inte så mycket påskpyntade hemma hos oss. Men några små dekorationer har jag ändå köpt på mig. En ganska udda skara, köpta enbart på utseende. Kycklingarna är ju liksom bara så söta och gör sig både på bordet och en blomgrupp. Dala-tuppen ser ju så kaxig ut. Han tar hönsvaktandet på allvar kan man tro. Och den nedre tuppen. Han får motsvara allt det traditionella som har med påsken att göra. Allt köpt för 30 kronor. Lagom peng för något som åker upp ur lådan en vecka om året.



lördag

Höna-Pöna


Förra året upptäckte jag att jag nästan inte har några som helst påskdekorationer. Vi har typ 4 kartonger fyllda med julpynt - men inget för påsken. Så jag började titta runt lite och kom på att jag verkligen behövde en höna.

Och självklart så såg jag då till att hitta mig själv en höna. Den stod och väntade på den där fantastiska loppisen i Resele i somras. Kanske lite dyrare än jag hade velat. Men 60 kronor får väl ändå räknas dom ganska bra för en höna. Hon kan ju trots allt vakta mina ägg.


fredag

Finfredag 16/11




En av mina absoluta favoriter just nu. Blå klänning med dragkedja och ficka fram. Jag fick lov att lägga upp den en dryg decimeter innan användning. Köpt för 80 kronor på Myrorna i Sundbyberg.

tisdag

Tidstypiska detaljer


Tidstypiska detaljer. Det måste väl egentligen vara alla detaljer som finns idag. De är typiska för just den här dagen. Den här tiden i mitt liv. Så open minded var jag när jag skulle välja. Och ändå fastnade jag för de här detaljerna i mitt hem.

Handtagen som sitter på garderoberna som stått i lägenheten sen huset byggdes 1960. Vi har fem av dem kvar med skåp och överskåp. Alla handtagen kvar. Sen har vi kryddhyllan som jag lät måttbygga in i det nya köket. Den är gjord efter den REDA-del jag fyndade på Tradera strax efter vi blivit lägenhetsägare. Så här ett år senare har jag inte köpt fler. Men jag letar.

Nu har detaljerna fått möta en ny tid. De samsas med mina ombytliga idéer och nutidens moderna snitt. Det förlänger livslängden. Och det gör just mitt hem lite speciellt. För det är jag som valt. Och det gör det till mitt.


Det blir nästan inte bättre än så här. Handtagsmässigt alltså.


60-talsgarderober möter finsk 70-talsmorgonrock möter 2000-talets strömbrytare.


Dåtidens kryddlåda möter det allra senaste inom kaffe.

Hitta fler älskade detaljer hos Fabriken.

måndag

För mintkyssarna


Av någon konstig anledning så känner jag verkligen för att göra mintkyssar. Rosa, gröna och vita. Och vad passar bättre än att visa upp dem i en vårgrön burk som jag köpte på Huvudsta Loppis för 25 kronor. Ett bra pris för en Skruf-burk tycker jag. Den kanske blir ett par kronor dyrare med kyssarna i.




söndag

Rött


Jag fullkomligt älskar den. Ä L S K A R. Den är liksom bara så mycket jag just nu. Och jag går runt här hemma och flyttar på den. Tar på den och njuter av att den blev min. Men jag kan förstå om ni inte riktigt hänger med i mitt kärleksdravel. För det var svårt att få bra bilder på den. Men det är alltså min nya kruka i röd plast som totalt vändt upp och ner på min värld.

Jag hittade den på Stadsmissionen på Odenplan förra veckan. 40 kronor fick jag betala och det var så värt det. Jag glömmer bort mellan varven hur rolig just den Stadsmissions-butiken kan vara. Den är liksom så färgkoordinerad. Och, man kan hitta röda krukor i plast där :)




Modellen heter Victoria och är producerad av Plastbolaget i Vadstena.

lördag

Påskstilleben


Ja, eller mera vårstilleben kanske man kan säga. För idag var hela jag uppfylld av vår. Och jag spenderade flera soliga timmar på vår balkong. För den var i behov av vård och kärlek. Så jag har oljat trallen, planterat alla kryddor, monterat bordet och hämtat ner lådor, krukor och jord från förrådet. Och sen hände det. Jag bjöd mig själv på en kopp kaffe. På den färgglada brickan.


Rom byggdes inte på den dag. Och balkonger blir inte klara på några timmar. Men det är ju bara April än. De flesta krukorna är loppade. Såbordet är köpt på Bauhaus och stolarna kommer från IKEA.


Lådorna med Bitsocker och Rumford bakpulver har min mor haft hemma på logen i alla tider. Nu står dom på en balkong i Sundbyberg. Tänk så det kan gå.


Jag gjorde det! Det blev servering på orange bricka i solen.


En liten kyckling fick rädda rubriken. Tillsammans med påskliljan förstås.

Den roliga uppmaningen kom från Retroprylar. Kika in där så hittar du fler retrobloggare som visar upp påskiga bilder.

fredag

Finfredag 15/11



Mörklila klänning i plysch från Lapidius of Sweden. Köpt på Erikshjälpen i Gävle för 80 kronor.

torsdag

Orange


Jag har länge velat ha en bricka med riktigt mycket färg. För jag tänker mig att det ska vara så snyggt att servera en kopp kaffe på den. Konstigt egentligen att en sådan tanke kan skapa ett behov hos mig med tanke på att jag sällan serverar kaffe överhuvudtaget. Det är liksom bara ett påhitt. Kanske är det för att jag inte haft någon färgstark bricka förut.

Det blev i alla fall köp när jag hittade den här snyggingen, från J-H Fabrikerna i Sävsjö, på halva-priset-Fredagen hos Huvudsta Loppis. För jag älskar de här brickorna som är utstansade. Skulle kunna tänka mig att ha en oval i vitt också. Men nu ska jag inte gå runt detta en gång till. En bricka räcker gott. Och 25 kronor var en lagom investering. För något som vi inte vet kommer leda till någon servering överhuvudtaget.



tisdag

Påskpyssel


Jag har funderat mycket på det här med påskpyssel sedan jag såg Tisdagstemat på Fabriken. Och jag kom fram till att det liksom tappat fart det här med påsken. För mig som flyttade från stan (alltså den där familjen bor) så har påsken kommit att handla så mycket om att åka hem. Om att ta sig från punkt A till B och samtidigt hinna få tid med familjen. Pysslet har därför fallit mellan stolarna. Men nu när jag gick här hemma och drog fötterna efter mig väcktes lite den här lusten igen. Så, detta är mitt påskpyssel 2011.


Krokus. Jag säger bara det. Det vårigaste av vår. I en loppad kruka så klart.


Tulpaner. Jag säger det igen. Ett måste för att få de första vårfjärilarna att fladdra i maggropen. Naturligtvis i vas från loppis. Den visas i ett separat inlägg så småningom.


Och när buketten börjar sloka kan man passa på att välja ut de som fortfarande är vid liv. Och få ett påskstilleben a la loppisvaser.


Och när jag väl kommit upp i varv var ju äggmålning ett måste. Jobbigare att blåsa ur än jag mindes och svårare att måla mönster än jag trodde. Men, väldigt kul att kladda lite.


Det blidde inte fler ägg. Rosa, gul och grön. Och så mina rosa sockar.
Och brickan är också ett loppisfynd som ni får se mer av snart.


Jag gjorde stekta ägg. Men det fanns inte tillräckligt många gula i påsen så jag fick skarva med diverse andra färger. Helt ok i grupp. Men inte så trovärdigt. I nyfyndad skål som kommer i eget inlägg snart.


Provade även att göra Mintkyssar. Vi kom inte riktigt överens. Ni ser själva hur toppiga mina "gulor" blev. Och det smakar för lite mint säger han som smakat. Men det var roligt likväl.


Och efter ett cafébesök blev jag helt insnöad på biskvier. De var ganska roliga att göra men det var faktiskt lite omständigt. Svårast var nog doppet i chokladen. Men det ska ju synas att de är hemmagjorda eller hur? Uppläggningsfatet är ett loppisfynd från Röda Korset.

Läs mer